Składniki:
110 gram pokrojonego na mniejsze kawałki parmezanu
80 gram przekrojonej na pół cebuli
30 gram oliwy z oliwek
250 gram ryżu do risotto arborio
140 gram wytrawnego białego wina
700 gram gorącego rosołu warzywnego
40 gram masła
szczypta szafranu
Wykonanie:
Do naczynia miksujacego włożyć parmezan i zmielić 5sek/obr10. Przełożyć do innego naczynia i umyć naczynie miksujące. Do naczynia włożyć cebulę i rozdrobnić 5sek/obr6. Zebrać łopatką ze ścianek na dno i dodać oliwę. Podsmażyć 3min/100st/obr2. Dodać 20 gram masła, ryż i całość podsmażyć 2min40sek/100 st/obr-1. Dolać wino, bulion, szafran i gotować bez miarki 11min/100st/obr-1. Dodać resztę masła, starty parmezan i całość wymieszać łopatką.
Smacznego i miłego dnia życzy Team Cobbo
110 gram pokrojonego na mniejsze kawałki parmezanu
80 gram przekrojonej na pół cebuli
30 gram oliwy z oliwek
250 gram ryżu do risotto arborio
140 gram wytrawnego białego wina
700 gram gorącego rosołu warzywnego
40 gram masła
szczypta szafranu
Wykonanie:
Do naczynia miksujacego włożyć parmezan i zmielić 5sek/obr10. Przełożyć do innego naczynia i umyć naczynie miksujące. Do naczynia włożyć cebulę i rozdrobnić 5sek/obr6. Zebrać łopatką ze ścianek na dno i dodać oliwę. Podsmażyć 3min/100st/obr2. Dodać 20 gram masła, ryż i całość podsmażyć 2min40sek/100 st/obr-1. Dolać wino, bulion, szafran i gotować bez miarki 11min/100st/obr-1. Dodać resztę masła, starty parmezan i całość wymieszać łopatką.
Smacznego i miłego dnia życzy Team Cobbo