
- Czas przygotowania: 30 sekund
Wartości odżywcze na100g
- Kalorie: 241 kcal
- Węglowodany: 34,3 g
- Białko: 11,6 g
- Tłuszcze: 5,7 g
Składniki
- jajka 2 sztuki
- mąka pszenna 80 g
- sól 2 łyżeczki (plus dodatkowa szczypta do ciasta)
- woda 2 łyżki (plus dodatkowa ilość do gotowania klusek)
Wykonanie
- Do szklanki włóż woreczek foliowy, przymocuj go za pomocą gumki recepturki i odstaw.
- Do naczynia miksującego wbij jajka 2 sztuki, dodaj mąkę pszenną 80 g i sól szczyptę.
- Program: czas 15 sekund, obroty 4.
- Dodaj wodę 2 łyżki.
- Program: czas 15 sekund, obroty 4.
- Ciasto przelej do przygotowanego woreczka, zawiąż i odstaw na około 15 minut.
- W tym czasie w garnku zagotuj wodę i dodaj 2 łyżeczki soli.
- Ze szklanki wyjmij woreczek z ciastem, nożyczkami odetnij róg tworząc otwór i delikatnie wyciskaj ciasto na gotującą się wodę, odgarniając łyżką wypływające kluski.
- Gotuj 2 minuty od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię.
- Lane kluski najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu np. jako dodatek do zup.
- Smacznego!
Przepis na lane kluski jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.