• Czas przygotowania: 30 sekund

 

Wartości odżywcze na100g

  • Kalorie: 241 kcal
  • Węglowodany: 34,3 g
  • Białko: 11,6 g
  • Tłuszcze: 5,7 g

 

Składniki

  • jajka 2 sztuki
  • mąka pszenna 80 g
  • sól 2 łyżeczki (plus dodatkowa szczypta do ciasta)
  • woda 2 łyżki (plus dodatkowa ilość do gotowania klusek)

 

Wykonanie

  1. Do szklanki włóż woreczek foliowy, przymocuj go za pomocą gumki recepturki i odstaw.
  2. Do naczynia miksującego wbij jajka 2 sztuki, dodaj mąkę pszenną 80 g i sól szczyptę.
  3. Program: czas 15 sekund, obroty 4.
  4. Dodaj wodę 2 łyżki.
  5. Program: czas 15 sekund, obroty 4.
  6. Ciasto przelej do przygotowanego woreczka, zawiąż i odstaw na około 15 minut.
  7. W tym czasie w garnku zagotuj wodę i dodaj 2 łyżeczki soli.
  8. Ze szklanki wyjmij woreczek z ciastem, nożyczkami odetnij róg tworząc otwór i delikatnie wyciskaj ciasto na gotującą się wodę, odgarniając łyżką wypływające kluski.
  9. Gotuj 2 minuty od momentu wypłynięcia klusek na powierzchnię.
  10. Lane kluski najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu np. jako dodatek do zup.
  11. Smacznego!

 

Przepis na lane kluski jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.