• Czas przygotowania: 15 min 30 s

 

Składniki

  • czosnek 2 ząbki
  • cebula pokrojona w ćwiartki 40 g
  • por (tylko biała część, pokrojona na kawałki) 30 g
  • kminek 20 g
  • masło pokrojone na kawałki 40 g
  • kostka bulionu warzywnego (pokruszona) 1 sztuka
  • woda 800 ml
  • mąka pszenna 20 g
  • sól pół łyżeczki
  • pieprz czarny mielony 3 szczypty
  • natka pietruszki świeżej (tylko liście, drobno pokrojone) 10 g

 

Wartości odżywcze na100g

  • Kalorie: 50 kcal
  • Węglowodany: 3,8 g
  • Białko: 0,9 g
  • Tłuszcze: 3,7 g

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego włóż czosnek 2 ząbki, cebulę pokrojoną w ćwiartki 40 g, por (tylko białą część, pokrojoną na kawałki) 30 g.
  2. Program: czas 10 sekund, obroty 5.
  3. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  4. Dodaj kminek 20 g, masło pokrojone na kawałki 40 g.
  5. Program: czas 4 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
  6. Dodaj kostkę bulionu warzywnego 1 sztuka (pokruszoną), wodę 800 ml.
  7. Program: czas 8 minuty, temperatura 100°C, obroty 2.
  8. Dodaj mąkę pszenną 20 g, sól pół łyżeczki, pieprz czarny mielony szczypty, natkę pietruszki świeżej 10 g (drobno pokrojoną).
  9. Program: czas 3 minuty, temperatura 100°C, obroty 33.
  10. Program: czas 20 sekund, obroty 7
  11. Zupę kminkową najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu
  12. Smacznego!

 

Przepis na zupę kminkową jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 
Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.