
- Czas przygotowania: 15 min 30 s
Składniki
- czosnek 2 ząbki
- cebula pokrojona w ćwiartki 40 g
- por (tylko biała część, pokrojona na kawałki) 30 g
- kminek 20 g
- masło pokrojone na kawałki 40 g
- kostka bulionu warzywnego (pokruszona) 1 sztuka
- woda 800 ml
- mąka pszenna 20 g
- sól pół łyżeczki
- pieprz czarny mielony 3 szczypty
- natka pietruszki świeżej (tylko liście, drobno pokrojone) 10 g
Wartości odżywcze na100g
- Kalorie: 50 kcal
- Węglowodany: 3,8 g
- Białko: 0,9 g
- Tłuszcze: 3,7 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż czosnek 2 ząbki, cebulę pokrojoną w ćwiartki 40 g, por (tylko białą część, pokrojoną na kawałki) 30 g.
- Program: czas 10 sekund, obroty 5.
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
- Dodaj kminek 20 g, masło pokrojone na kawałki 40 g.
- Program: czas 4 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj kostkę bulionu warzywnego 1 sztuka (pokruszoną), wodę 800 ml.
- Program: czas 8 minuty, temperatura 100°C, obroty 2.
- Dodaj mąkę pszenną 20 g, sól pół łyżeczki, pieprz czarny mielony szczypty, natkę pietruszki świeżej 10 g (drobno pokrojoną).
- Program: czas 3 minuty, temperatura 100°C, obroty 33.
- Program: czas 20 sekund, obroty 7
- Zupę kminkową najlepiej podawać bezpośrednio po przygotowaniu
- Smacznego!
Przepis na zupę kminkową jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.