Kokosanki bezglutenowe
Czas wykonania: 6 minut

Składniki:

- 200g wiórek kokosowych
- 180g cukru

- białka z 3 jajek
- szczypta soli


Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 320kcal
- węglowodany: 34,62g
- białko: 6,44g
- tłuszcze: 18,62g

Wykonanie:

Rozpoczynamy od rozgrzania piekarnika do 190°C. Dużą blaszkę lekko smarujemy tłuszczem. Do naczynia miksującego wlewamy białka i dodajemy sól. Teraz do naczynia montujemy mieszadło motylkowe. Program - czas: 3 minuty, temperatura: 0°C, obroty: 3. Dodajemy po łyżce cukru prez otwór w pokrywie stale mieszając. Program - czas: 3 minuty, temperatura: 0°C, obroty: 3. Dodajemy wiórki kokosowe. Całość delikatnie mieszamy łopatką. Powstałą masę po łyżce nakładamy na przygotowaną blaszkę, pozostawiając miejsce pomiędzy ciastkami. Kokosanki pieczemy przez około 15 minut. Gotowe, smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.