Kotlety mielone drobiowe
Czas wykonania: 3 minuty
Składniki:
- mielony filet z kurczaka 600 g
- ser mozarella starty 55 g
- śmietanka 36% 45 g
- jajko 1 szt.
- mąka kokosowa 2 łyżki + dodatkowa ilość do panierowania kotletów
- cebula średniej wielkości pokrojona na kawałki 1 szt.
- olej 30 g + dodatkowa ilość do smażenia kotletów
- sól: łyżeczka
- pieprz: pół łyżeczki
- tymianek: pół łyżeczki
- zioła prowansalskie: pół łyżeczki
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 147 kcal
Węglowodany: 3,2 g
Białko: 16,49 g
Tłuszcze: 7,92 g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wkładamy pokrojoną cebulę i dolewamy olej.
Krok 2. Program - czas: 8 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 3. Zgarniamy składniki za pomocą łopatki na dno naczynia.
Krok 4. Program - czas: 3 minuty, temperatura: 95°C, obroty: 1.
Krok 5. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
Krok 6. Program - czas: 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 4,5.
Krok 7. Gotową masę przekładamy do innego naczynia.
rok 8. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety.
Krok 9. Uformowane kotlety obtaczamy w mące kokosowej i smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią.
Krok 10. Gotowe! Smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 3 minuty
Składniki:
- mielony filet z kurczaka 600 g
- ser mozarella starty 55 g
- śmietanka 36% 45 g
- jajko 1 szt.
- mąka kokosowa 2 łyżki + dodatkowa ilość do panierowania kotletów
- cebula średniej wielkości pokrojona na kawałki 1 szt.
- olej 30 g + dodatkowa ilość do smażenia kotletów
- sól: łyżeczka
- pieprz: pół łyżeczki
- tymianek: pół łyżeczki
- zioła prowansalskie: pół łyżeczki
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 147 kcal
Węglowodany: 3,2 g
Białko: 16,49 g
Tłuszcze: 7,92 g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wkładamy pokrojoną cebulę i dolewamy olej.
Krok 2. Program - czas: 8 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 3. Zgarniamy składniki za pomocą łopatki na dno naczynia.
Krok 4. Program - czas: 3 minuty, temperatura: 95°C, obroty: 1.
Krok 5. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki.
Krok 6. Program - czas: 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 4,5.
Krok 7. Gotową masę przekładamy do innego naczynia.
rok 8. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety.
Krok 9. Uformowane kotlety obtaczamy w mące kokosowej i smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumienią.
Krok 10. Gotowe! Smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.