Kotlety mielone z serem (przepis bezglutenowy)
Czas wykonania: 31 minut

Składniki:

- 1000ml wody
- 500g mięsa mielonego
- 100g sera żółtego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka chińskiej przyprawy 5 smaków
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- pieprz, sól, papryka słodka i oregano do smaku

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 260kcal
- węglowodany: 8,90g
- białko: 16,89g
- tłuszcze: 17,41g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego włożyć ser żółty. Program - czas: 7 sekund, temperatura: 100°C, obroty: 7. Dodać mięso mielone, chińską przyprawę, jajko. Doprawić czosnkiem, pieprzem, solą, papryką i oregano. Program - czas: 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6. Formować kotleciki, zawijać w folię spożywczą. Układać kotlety w naczyniu parowym na wkładce. Do naczynia miksującego wlać wodę, a następnie nałożyć naczynie parowe z kotlecikami. Program - czas: 30 minut, temperatura: 110°C, obroty: 1. Gotowe, można podawać. Smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.