• Czas przygotowania: 30 min 5 s


Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 177 kcal
  • Węglowodany: 4,3 g
  • Białko: 19,3 g
  • Tłuszcze: 9,3 g

 

Składniki

  • mieszane zioła świeże (np. natka pietruszki, koperek – tylko liście): 10 g
  • czosnek: 1 ząbek
  • cebula: 80 g (przekrojona na pół)
  • olej: 20 g (+ dodatkowa ilość do smażenia)
  • mięso gotowane (bez skóry i kości, pokrojone na kawałki): 420 g
  • jajka ugotowane na twardo: 2 sztuki
  • jajko surowe: 1 sztuka
  • bułka tarta: 2 łyżki (+ dodatkowa ilość do panierowania)
  • sól: 1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony: ½ łyżeczki
  • papryka słodka mielona: 1 łyżeczka

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego włóż zioła świeże 10 g i czosnek 1 ząbek.
  2. Program – czas 10 sekund, obroty 8.
  3. Dodaj cebulę 80 g i olej 20 g.
  4. Program – czas 10 sekund, obroty 5.
  5. Zgarnij składniki łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  6. Program – czas 4 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
  7. Dodaj mięso 420 g i jajka ugotowane 2 szt.
  8. Program – czas 25 sekund, obroty 5.
  9. Zgarnij składniki na dno naczynia.
  10. Dodaj jajko surowe 1 szt., bułkę tartą 2 łyżki, sól, pieprz i paprykę.
  11. Program – czas 20 sekund, obroty 4.
  12. Przełóż do miski.
  13. Zwilżonymi wodą dłońmi uformuj 8 okrągłych, lekko spłaszczonych kotletów.
  14. Obtocz każdy w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  15. Podawaj z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.

 

Przepis na kotlety z mięsa z rosołu jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.