- Czas przygotowania: 30 min 5 s
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 177 kcal
- Węglowodany: 4,3 g
- Białko: 19,3 g
- Tłuszcze: 9,3 g
Składniki
- mieszane zioła świeże (np. natka pietruszki, koperek – tylko liście): 10 g
- czosnek: 1 ząbek
- cebula: 80 g (przekrojona na pół)
- olej: 20 g (+ dodatkowa ilość do smażenia)
- mięso gotowane (bez skóry i kości, pokrojone na kawałki): 420 g
- jajka ugotowane na twardo: 2 sztuki
- jajko surowe: 1 sztuka
- bułka tarta: 2 łyżki (+ dodatkowa ilość do panierowania)
- sól: 1 łyżeczka
- pieprz czarny mielony: ½ łyżeczki
- papryka słodka mielona: 1 łyżeczka
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż zioła świeże 10 g i czosnek 1 ząbek.
- Program – czas 10 sekund, obroty 8.
- Dodaj cebulę 80 g i olej 20 g.
- Program – czas 10 sekund, obroty 5.
- Zgarnij składniki łopatką ze ścianek na dno naczynia.
- Program – czas 4 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj mięso 420 g i jajka ugotowane 2 szt.
- Program – czas 25 sekund, obroty 5.
- Zgarnij składniki na dno naczynia.
- Dodaj jajko surowe 1 szt., bułkę tartą 2 łyżki, sól, pieprz i paprykę.
- Program – czas 20 sekund, obroty 4.
- Przełóż do miski.
- Zwilżonymi wodą dłońmi uformuj 8 okrągłych, lekko spłaszczonych kotletów.
- Obtocz każdy w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
- Podawaj z gotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.
Przepis na kotlety z mięsa z rosołu jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.