Krem czekoladowo-orzechowy
Czas wykonania: 4 minuty

Składniki:

- cukier: 100g,
- orzechy laskowe: 60g,
- gorzka czekolada: 100g, podzielona na kawałki,
- masło: 70g, pokrojone na kawałki,
- mleko: 100ml.


Wartość odżywcza w 100g:

Kalorie: 63kcal
Węglowodany: 5g
Białko: 0,7g
Tłuszcze: 4,6g


Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego wsypać cukier

Krok 2. Program – czas: 10, temperatura: 0°C, obroty: 10.

Krok 3. Dodać orzechy laskowe.

Krok 4. Program – czas: 15, temperatura: 0°C, obroty:10.

Krok 5. Dodać gorzką czekoladę.

Krok 6. Program – czas: 15, temperatura: 0°C, obroty: 8.

Krok 7. Dodać masło i mleko.

Krok 8. Program – czas: 180, temperatura: 50°C, obroty: 2.

Krok 9. Gotowy krem przelać do słoiczków i szczelnie zakręcić.

Krok 10. Podawać po ostudzeniu.

Krok 11. Smacznego.



Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.