Krem czekoladowo-orzechowy
Czas wykonania: 4 minuty
Składniki:
- cukier: 100g,
- orzechy laskowe: 60g,
- gorzka czekolada: 100g, podzielona na kawałki,
- masło: 70g, pokrojone na kawałki,
- mleko: 100ml.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 63kcal
Węglowodany: 5g
Białko: 0,7g
Tłuszcze: 4,6g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wsypać cukier
Krok 2. Program – czas: 10, temperatura: 0°C, obroty: 10.
Krok 3. Dodać orzechy laskowe.
Krok 4. Program – czas: 15, temperatura: 0°C, obroty:10.
Krok 5. Dodać gorzką czekoladę.
Krok 6. Program – czas: 15, temperatura: 0°C, obroty: 8.
Krok 7. Dodać masło i mleko.
Krok 8. Program – czas: 180, temperatura: 50°C, obroty: 2.
Krok 9. Gotowy krem przelać do słoiczków i szczelnie zakręcić.
Krok 10. Podawać po ostudzeniu.
Krok 11. Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 4 minuty
Składniki:
- cukier: 100g,
- orzechy laskowe: 60g,
- gorzka czekolada: 100g, podzielona na kawałki,
- masło: 70g, pokrojone na kawałki,
- mleko: 100ml.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 63kcal
Węglowodany: 5g
Białko: 0,7g
Tłuszcze: 4,6g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wsypać cukier
Krok 2. Program – czas: 10, temperatura: 0°C, obroty: 10.
Krok 3. Dodać orzechy laskowe.
Krok 4. Program – czas: 15, temperatura: 0°C, obroty:10.
Krok 5. Dodać gorzką czekoladę.
Krok 6. Program – czas: 15, temperatura: 0°C, obroty: 8.
Krok 7. Dodać masło i mleko.
Krok 8. Program – czas: 180, temperatura: 50°C, obroty: 2.
Krok 9. Gotowy krem przelać do słoiczków i szczelnie zakręcić.
Krok 10. Podawać po ostudzeniu.
Krok 11. Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.