• Czas przygotowania: 13 minut 20 sekund

 

Wartość odżywcza na 100 g

  • Kalorie: 299 kcal
  • Węglowodany: 30,0 g
  • Białko: 3,7 g
  • Tłuszcze: 20,7 g

 

Składniki

  • orzechy laskowe (łuskane ze skórką): 100 g
  • figi suszone (przekrojone na pół): 250 g
  • woda: 200 g
  • masło (miękkie, pokrojone na kawałki): 100 g
  • syrop klonowy: 40 g
  • skórka otartej cytryny: z ½ cytryny
  • kakao naturalne: 2 łyżki
  • cynamon mielony: 1 łyżeczka

 

Przygotowanie

Krok 1: Do czystego i suchego naczynia miksującego włóż orzechy laskowe (100 g).
Krok 2: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
Krok 3: Przełóż rozdrobnione orzechy do innego naczynia, odstaw.
Krok 4: Do naczynia miksującego włóż figi suszone (250 g, przekrojone na pół).
Krok 5: Program – czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 6: Dodaj wodę (200 g).
Krok 7: Program – czas 12 minut, temperatura 100°C, obroty 3.
Krok 8: Program – czas 20 sekund, temperatura 0°C, obroty 7.
Krok 9: Dodaj wcześniej rozdrobnione orzechy laskowe (100 g), masło (100 g), syrop klonowy (40 g), skórkę otartej cytryny (½), kakao naturalne (2 łyżki) i cynamon mielony (1 łyżeczka).
Krok 10: Program – czas 35 sekund, temperatura 0°C, obroty 4.
Krok 11: Przełóż gotowy krem do słoiczka lub innego naczynia.
Krok 12: Podawaj jako dodatek do tostów, kanapek lub deserów.
Krok 13: Smacznego.

 

Przepis na krem figowy z orzechami laskowymi jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.