Składniki:
200 gram mleka
200 gram śmietanki 30%
55 gram cukru trzcinowego
20 gram mąki ziemniaczanej
szczypta soli
15 gram otartej skórki cytryny
5 żółtek jajek
Wykonanie:
W naczyniu miksującym założyć motylek, wlać mleko, śmietankę, dodać żółtka, cukier, mąkę i sól i ubijać 17sek/obr3,5. Dodać skórkę z cytryny i pogrzać 8min/100st/obr2, a następnie jeszcze 2min/obr2. Wyjąć motylek i zmiksować 10sek/obr6,5. Przelać do płaskich kokilek, odstawić do wystygnięcia i włożyć do lodówki na min. 1,5h. Posypać cukrem pudrem i karmelizować za pomocą palnika. Podawać z lodami i świeżymi owocami.
Smacznego życzy Team Cobbo
200 gram mleka
200 gram śmietanki 30%
55 gram cukru trzcinowego
20 gram mąki ziemniaczanej
szczypta soli
15 gram otartej skórki cytryny
5 żółtek jajek
Wykonanie:
W naczyniu miksującym założyć motylek, wlać mleko, śmietankę, dodać żółtka, cukier, mąkę i sól i ubijać 17sek/obr3,5. Dodać skórkę z cytryny i pogrzać 8min/100st/obr2, a następnie jeszcze 2min/obr2. Wyjąć motylek i zmiksować 10sek/obr6,5. Przelać do płaskich kokilek, odstawić do wystygnięcia i włożyć do lodówki na min. 1,5h. Posypać cukrem pudrem i karmelizować za pomocą palnika. Podawać z lodami i świeżymi owocami.
Smacznego życzy Team Cobbo