• Czas przygotowania: 15 sekund

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 170 kcal
  • Węglowodany: 13,6 g
  • Białko: 8,1 g
  • Tłuszcze: 9,3 g

 

Składniki

  • espresso zaparzone, ostudzone 60 g
  • ser ricotta (podzielony na kawałki) 250 g
  • cukier 40 g
  • aromat waniliowy 2 krople
  • orzechy włoskie łuskane, posiekane (ilość do dekoracji)

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego wlej espresso 60 g (ostudzone), dodaj ser ricotta 250 g (podzielony na kawałki), cukier 40 g i aromat waniliowy 2 krople.
  2. Program: czas 15 sekund, obroty 4.
  3. Przełóż do innego naczynia.
  4. Kawowy krem podaj posypany orzechami włoskimi jako dodatek do tostów, kanapek lub słodkich deserów.
  5. Smacznego!

 

Przepis na krem kawowy jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 
Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.