Krem pistacjowy
Czas wykonania: 2 minuty

Składniki:

- 300g śmietanka 30%
- 100ml wrząca woda
- 90g łuskane pistacje (niesolone)
- 40g cukier puder

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 353kcal
- węglowodany: 17,30g
- białko: 5,72g
- tłuszcze: 30,35g

Wykonanie:

Pistacje moczymy we wrzącej wodzie przez 20 minut, a następnie obieramy ze skórek. Do naczynia miksującego wrzuamy obrane pistacje. Program - czas: 8 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10. Przekładamy pistacje do innego naczynia i myjemy naczynie miksujące. Do czystego naczynia wlewamy śmietankę 30% i zakładamy mieszadło motylkowe. Program - czas: 1 minuta, temperatura: 0°C, obroty: 3. Dodajemy cukier puder. Program - czas: 11 sekund, temperatura: 0°C, obroty: -1. Krem jest już gotowy! Pistacje możemy zastąpić innym rodzajem orzechów. Smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.