• Czas przygotowania: 25 minut 35 sekund

 

Wartość odżywcza na 100 g

  • Kalorie: 53 kcal
  • Węglowodany: 7,6 g
  • Białko: 1,0 g
  • Tłuszcze: 2,2 g

 

Składniki

  • cebula (przekrojona na pół): 50 g
  • oliwa z oliwek: 20 g
  • ziemniaki (pokrojone na kawałki): 450 g
  • por (pokrojony w plastry): 75 g
  • seler korzeń (pokrojony na kawałki): 70 g
  • woda: 600 g
  • kostki bulionu warzywnego: 2 łyżeczki
  • sól: ½ łyżeczki
  • pieprz czarny mielony: 2 szczypty
  • śmietana: 50 g
  • natka pietruszki świeża: 1 łyżka
  • szczypiorek: ½ pęczka

 

Przygotowanie

Krok 1: Do naczynia miksującego włóż cebulę (50 g) i oliwę z oliwek (20 g).
Krok 2: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
Krok 3: Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
Krok 4: Program – czas 2 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
Krok 5: Dodaj ziemniaki (450 g), por (75 g) i seler korzeń (70 g).
Krok 6: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 7: Dodaj wodę (600 g), kostki bulionu warzywnego (2 łyżeczki), sól (½ łyżeczki) i pieprz czarny mielony (2 szczypty).
Krok 8: Program – czas 20 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
Krok 9: Dodaj śmietanę (50 g), natkę pietruszki (1 łyżka) i szczypiorek (½ pęczka).
Krok 10: Program – czas 15 sekund, temperatura 0°C, obroty 4.
Krok 11: Gotuj ponownie.
Krok 12: Program – czas 3 minuty, temperatura 100°C, obroty 2.
Krok 13: W razie potrzeby dopraw do smaku.
Krok 14: Podawaj na gorąco.
Krok 15: Gotowe, smacznego.

 

Przepis na krem ziemniaczany jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.