Kremowa zupa z pomidorów
Czas wykonania: 19 min.
Składniki:
- czosnek: 2 ząbki,
- cebula: 60g, przekrojona na pół,
- masło: 30g,
- pomidory: 700g, przekrojone na pół,
- koncentrat pomidorowy: 70g,
- sól: łyżeczka,
- cukier: łyżeczka,
- majeranek: łyżeczka,
- woda: 500ml,
- kostka bulionu warzywnego: 1 szt.
- śmietana 30%: 100g,
- bazylia świeża: 5 liści.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 97kcal
Węglowodany: 4,8g
Białko: 5,3g
Tłuszcze: 5,4g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksujacego włożyć czosnek i cebulę.
Krok 2. Program – czas: 3 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 3. Za pomocą łopatki zgarnąć cebulę i czosnek na dno naczynia i dodać masło 30.
Krok 4. Program – czas: 3 minuty, temperatura: 100°C, obroty: 1.
Krok 5. Dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, sól, cukier, majeranek.
Krok 6. Program – czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 7. Dodać wodę i kostkę bulionu warzywnego.
Krok 8. Program – czas: 15 min, temperatura: 100°C, obroty: 2.
Krok 9. Dodać śmietanę 30%, bazylię świeżą.
Krok 10. W następnym kroku stopniowo zwiększać obroty od 4 do 8.
Krok 11. Program – czas: 60, temperatura: 0°C, obroty: 8.
Krok 12. Krem podawać na ciepło.
Krok 13. Można udekorować liśćmi bazyli.
Krok 14. Gotowe smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 19 min.
Składniki:
- czosnek: 2 ząbki,
- cebula: 60g, przekrojona na pół,
- masło: 30g,
- pomidory: 700g, przekrojone na pół,
- koncentrat pomidorowy: 70g,
- sól: łyżeczka,
- cukier: łyżeczka,
- majeranek: łyżeczka,
- woda: 500ml,
- kostka bulionu warzywnego: 1 szt.
- śmietana 30%: 100g,
- bazylia świeża: 5 liści.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 97kcal
Węglowodany: 4,8g
Białko: 5,3g
Tłuszcze: 5,4g
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksujacego włożyć czosnek i cebulę.
Krok 2. Program – czas: 3 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 3. Za pomocą łopatki zgarnąć cebulę i czosnek na dno naczynia i dodać masło 30.
Krok 4. Program – czas: 3 minuty, temperatura: 100°C, obroty: 1.
Krok 5. Dodać pomidory, koncentrat pomidorowy, sól, cukier, majeranek.
Krok 6. Program – czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Krok 7. Dodać wodę i kostkę bulionu warzywnego.
Krok 8. Program – czas: 15 min, temperatura: 100°C, obroty: 2.
Krok 9. Dodać śmietanę 30%, bazylię świeżą.
Krok 10. W następnym kroku stopniowo zwiększać obroty od 4 do 8.
Krok 11. Program – czas: 60, temperatura: 0°C, obroty: 8.
Krok 12. Krem podawać na ciepło.
Krok 13. Można udekorować liśćmi bazyli.
Krok 14. Gotowe smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.