- Czas przygotowania: 22 min 30 s
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 57 kcal
- Węglowodany: 4,4 g
- Białko: 3,1 g
- Tłuszcze: 3,0 g
Składniki
- koperek świeży (tylko liście) 20 g
- cebula 100 g (przekrojona na pół)
- czosnek 2 ząbki
- oliwa z oliwek 20 g
- ziemniaki 300 g (pokrojone na kawałki)
- woda 800 g
- kostki bulionu drobiowego (pokruszone) 2 sztuki
- liście szpinaku baby (świeże) 200 g
- jogurt naturalny 200 g
- gałka muszkatołowa mielona 1 szczypta
- pieprz czarny mielony ½ łyżeczki
- sól ½ łyżeczki
- chrzan tarty ilość do smaku
- jajka ugotowane na twardo (przekrojone na pół) 6 sztuk
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż koperek świeży 20 g.
- Program – czas 10 sekund, obroty 8.
- Przełóż do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włóż cebulę 100 g (połówki), czosnek 2 ząbki i oliwę 20 g.
- Program – czas 10 sekund, obroty 5.
- Zgarnij składniki łopatką ze ścianek na dno naczynia.
- Program – czas 3 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj ziemniaki 300 g.
- Program – czas 10 sekund, obroty 5.
- Dodaj wodę 800 g i kostki bulionowe 2 szt.
- Program – czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
- Dodaj szpinak baby 200 g.
- Program – czas 3 minuty, temperatura 100°C, obroty 2.
- Dodaj jogurt naturalny 200 g, gałkę muszkatołową 1 szczyptę, pieprz ½ łyżeczki, sól ½ łyżeczki.
- Program – czas 60 sekund, obroty 8.
- Dodaj chrzan tarty (ilość do smaku) i wymieszaj z rozdrobnionym koperkiem.
- Podaj zupę bezpośrednio po przygotowaniu z połówkami jajka na twardo.
- Smacznego!
Przepis na kremową zupę ze szpinaku jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.