• Czas przygotowania: 22 min 30 s

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 57 kcal
  • Węglowodany: 4,4 g
  • Białko: 3,1 g
  • Tłuszcze: 3,0 g

 

Składniki

  • koperek świeży (tylko liście) 20 g
  • cebula 100 g (przekrojona na pół)
  • czosnek 2 ząbki
  • oliwa z oliwek 20 g
  • ziemniaki 300 g (pokrojone na kawałki)
  • woda 800 g
  • kostki bulionu drobiowego (pokruszone) 2 sztuki
  • liście szpinaku baby (świeże) 200 g
  • jogurt naturalny 200 g
  • gałka muszkatołowa mielona 1 szczypta
  • pieprz czarny mielony ½ łyżeczki
  • sól ½ łyżeczki
  • chrzan tarty ilość do smaku
  • jajka ugotowane na twardo (przekrojone na pół) 6 sztuk

 

Wykonanie

 

  1. Do naczynia miksującego włóż koperek świeży 20 g.
  2. Program – czas 10 sekund, obroty 8.
  3. Przełóż do innego naczynia.
  4. Do naczynia miksującego włóż cebulę 100 g (połówki), czosnek 2 ząbki i oliwę 20 g.
  5. Program – czas 10 sekund, obroty 5.
  6. Zgarnij składniki łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  7. Program – czas 3 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
  8. Dodaj ziemniaki 300 g.
  9. Program – czas 10 sekund, obroty 5.
  10. Dodaj wodę 800 g i kostki bulionowe 2 szt.
  11. Program – czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
  12. Dodaj szpinak baby 200 g.
  13. Program – czas 3 minuty, temperatura 100°C, obroty 2.
  14. Dodaj jogurt naturalny 200 g, gałkę muszkatołową 1 szczyptę, pieprz ½ łyżeczki, sól ½ łyżeczki.
  15. Program – czas 60 sekund, obroty 8.
  16. Dodaj chrzan tarty (ilość do smaku) i wymieszaj z rozdrobnionym koperkiem.
  17. Podaj zupę bezpośrednio po przygotowaniu z połówkami jajka na twardo.
  18. Smacznego!

 

Przepis na kremową zupę ze szpinaku jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 
Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.