Kurczak curry - KETO
Czas wykonania: 22 minuty

Składniki:

- filet z kurczaka 300 g
- pieczarki 220 g
- cebula 130 g
- czosnek 4 ząbki
- olej kokosowy 20 g
- bulion warzywny 350 g
- mleczko kokosowe 350 g
- żółta pasta curry 45 g
- mrożona fasolka szparagowa 130 g


Wartość odżywcza w 100g:

Kalorie: 94 kcal
Węglowodany: 3,36 g
Białko: 5,42 g
Tłuszcze: 6,24 g


Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego wkładamy czosnek i cebulę pokrojoną na kawałki

Krok 2. Program - czas: 8 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6,5.

Krok 3. Składniki zgarniamy na dno naczynia.

Krok 4. Dodajemy olej kokosowy.

Krok 5. Program - czas: 3 minuty, temperatura: 100°C, obroty: -1.

Krok 6. Dodać filety z kurczaka pokrojone w 2 cm kostkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, mrożoną fasolkę szparagową, żółtą pastę curry, bulion warzywny i mleczko kokosowe. Podczas gotowania nakładamy koszyczek na pokrywę naczynia miksującego.

Krok 7. Program - czas: 18 minut i 30 sekund, temperatura: 100°C, obroty: -0,5.

Krok 8. Zupa jest gotowa, można podawać ją z ryżem.



Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.