Likier krówkowy
Czas wykonania: 13 minut
Składniki (8 porcji):
- 700ml mleko skondensowane niesłodzone
- 500g cukierków "krówek"
- 400ml wody
- 300ml spirytusu 95%
- 1 szt. laska wanilii
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 257kcal
- węglowodany: 23,60g
- białko: 3,52g
- tłuszcze: 4,61g
Wykonanie:
Do naczynia miksującego dodajemy wodę, skondensowane mleko, laskę wanilii oraz krówki. Program - czas: 10 minut, temperatura: 80°C, obroty: 3. Następnie dodajemy kawę rozpuszczalną. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 0°C, obroty: 3. Do wystudzonego naczynia wlewamy spirytus. Program - czas: 20 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 3. Likier przelewamy do butelek i pozostawiamy w lodówce na 2 dni. Na zdrowie!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 13 minut
Składniki (8 porcji):
- 700ml mleko skondensowane niesłodzone
- 500g cukierków "krówek"
- 400ml wody
- 300ml spirytusu 95%
- 1 szt. laska wanilii
- 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 257kcal
- węglowodany: 23,60g
- białko: 3,52g
- tłuszcze: 4,61g
Wykonanie:
Do naczynia miksującego dodajemy wodę, skondensowane mleko, laskę wanilii oraz krówki. Program - czas: 10 minut, temperatura: 80°C, obroty: 3. Następnie dodajemy kawę rozpuszczalną. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 0°C, obroty: 3. Do wystudzonego naczynia wlewamy spirytus. Program - czas: 20 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 3. Likier przelewamy do butelek i pozostawiamy w lodówce na 2 dni. Na zdrowie!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.