- Czas przygotowania: 5 minut 20 sekund
Wartość odżywcza w 100 g
- Kalorie: 191 kcal
- Węglowodany: 25,7 g
- Białko: 0,41 g
- Tłuszcze: 0,12 g
Składniki:
- czarne porzeczki (świeże, bez szypułek): 500 g
- cukier trzcinowy nierafinowany: 350 g
- cukier waniliowy: 20 g
- czerwone wino: 250 g
- sok z cytryny (świeżo wyciśnięty): 20 g
- wódka: 600 g
Przygotowanie
Krok 1: Do naczynia miksującego włóż czarne porzeczki (500 g), cukier trzcinowy (350 g), cukier waniliowy (20 g), czerwone wino (250 g) i sok z cytryny (20 g).
Krok 2: Program – czas 5 minut, temperatura 70°C, obroty 2.
Krok 3: Program – czas 10 sekund / temperatura 0°C / obroty 5.
Krok 4: Przetrzyj zawartość naczynia przez drobne sito do miski, aby oddzielić pestki i skórki.
Krok 5: Wlej do naczynia miksującego przecedzony sok z porzeczek i dodaj wódkę (600 g).
Krok 6: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 4.
Krok 7: Przelej likier do czystych butelek.
Krok 8: Po otwarciu przechowuj w lodówce.
Krok 9: Gotowe. Smacznego.
Przepis na likier z czarnych porzeczek jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.