Lody arbuzowe z dodatkiem kokosa i miodu
Czas wykonania: 2 minuty

Składniki:
- arbuz: 700g miąższ, pokrojony na kawałki, zamrożony, 
- kokos: 120g, pokrojony na kawałki, zamrożony, 
- mleko kokosowe: 100ml, 
- woda kokosowa: 100ml, 
- miód kwiatowy: 50g, 
- sok z limonki: 15g, 
- skórka z limonki: z 1 szt.

Wartość odżywcza w 100g:

Kalorie: 93kcal 
Węglowodany: 10,88g
Białko: 0,99g
Tłuszcze: 5,54g

Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego wkładamy zamrożonego arbuza pokrojonego na kawałki, kokosa pokrojonego na kawałki oraz skórkę z limonki.

Krok 2. Program - czas: 50 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 9.

Krok 3. Składniki zgarniamy na dno naczynia za pomocą łopatki. Dodajemy mleko kokosowe, wodę kokosową, miód kwiatowy oraz sok z limonki.

Krok 4. Program - czas: 50 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10.

Krok 5. Lody są już gotowe. Podajemy je bezpośrednio po przygotowaniu.

Krok 6. Lody można podawać w pucharkach udekorowanych świeżą miętą.

Krok 7. Gotowe, smacznego!



Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.