Lody mango bez laktozy
Czas wykonania: 40 sekund

Składniki:

- 300g owoc mango (dojrzały, pokrojony na kawałki 2x2 i zamrożony)
- 150g jogurt sojowy
- 60g cukier puder
- 15ml sok z limonki
- 1/2 łyżeczki pasta waniliowa

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 97kcal
- węglowodany: 20,38g
- białko: 1,68g
- tłuszcze: 0,99g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wrzucamy wszystkie potrzebne składniki. Program - czas: 20 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 4. Osadzone na ściankach naczynia produkty zgarniamy łopatką na dno misy. Program - czas: 20 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6. Gotowe lody podajemy od razu lub mrozimy na później. Smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.