Lody truskawkowe z mascarpone
Czas wykonania: 1 minuta 25 sekund

Składniki (4 porcje):

- 500g mrożone truskawki
- 250g serek mascarpone
- 120g śmietanka 30%
- 50g cukier brązowy
- 1szt. cukier wanilinowy

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 192kcal
- węglowodany: 10,49g
- białko: 2,53g
- tłuszcze: 16,36g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wsypujemy cukier bązowy oraz cukier wanilinowy. Program - czas: 15 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10. Do misy dodajemy truskawki. Program - czas: 25 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 4. Osadzone na ściankach naczynia produkty zgarniamy łopatką na dno misy. Program - czas: 20 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 4. Ponownie zgarniamy łopatką zmiksowane produkty na dno naczynia i dodajemy śmietankę wraz z serkiem mascarpone. Program - czas: 25 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6. Masę przekładamy do pucharków i wstawiamy do zamrażalnika na 40 minut. Lody truskawkowe są już gotowe, smacznego!


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.