Łosoś na parze z suszonymi pomidorami i bataty z masłem
Czas wykonania: 27 minut
Składniki:
- filety z łososia: 4szt.
- suszone pomidory: 110g, odsączone z oleju,
- parmezan: 60g, pokrojony na kawałki,
- czosnek: 2 ząbki,
- orzeszki piniowe: 25g,
- masło: 60g,
- bataty: 850g, pokrojone w kostkę,
- woda: 275g,
- suszone zioła: 1 łyżeczka,
- pieprz czarny: szczypta,
- gałka muszkatołowa: pół łyżeczki,
- syrop klonowy: 25g,
- sól: 1 łyżeczka.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 182kcal
Węglowodany: 16,7g
Białko: 8,9g
Tłuszcze: 9,4g.
Wykonanie:
Krok 1. Do czystego naczynia miksującego włożyć: parmezan, pokrojony na kawałki, suszone pomidory, orzeszki piniowe, czosnek: 2 ząbki, masło, suszone zioła: 1 łyzeczkę, pieprz czarny: szczyptę. Na pokrywę naczynia miksującego zakładamy koszyczek.
Krok 2. Program - czas: 10s, temperatura: 0°C, obroty: 9.5.
Krok 3. Filety z łososia opruszyć solą i ułożyć na dolnej części naczynia parowego.
Krok 4. Skadniki rozdrobnione w naczyniu miksujacym przełożyć na filety z łososia.
Krok 5. Do naczynia miksującego włożyć: bataty, pokrojone w kostkę. Dodać: wodę.
Krok 6. Na naczynie miksujące nałożyć dolną część naczynia parowego z łososiem i przykryć pozostałą częścią naczynia parowego.
Krok 7. Program - czas: 560s, temperatura: 120°C, obroty: 1.
Krok 8. Zdjąć naczynie parowe i odstawić.
Krok 9. Do naczynia miksującego dodać: masło, gałkę muszkatołową: pół łyżeczki, syrop klonowy. Na pokrywę naczynia miksującego zakładamy koszyczek.
Krok 10. Program - czas: 15s, temperatura: 0°C, obroty: 5.5.
Krok 11. Filety z łososia podawać z puree z batatów bezpośrednio po przygotowaniu.
Krok 12. Gotowe, Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 27 minut
Składniki:
- filety z łososia: 4szt.
- suszone pomidory: 110g, odsączone z oleju,
- parmezan: 60g, pokrojony na kawałki,
- czosnek: 2 ząbki,
- orzeszki piniowe: 25g,
- masło: 60g,
- bataty: 850g, pokrojone w kostkę,
- woda: 275g,
- suszone zioła: 1 łyżeczka,
- pieprz czarny: szczypta,
- gałka muszkatołowa: pół łyżeczki,
- syrop klonowy: 25g,
- sól: 1 łyżeczka.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 182kcal
Węglowodany: 16,7g
Białko: 8,9g
Tłuszcze: 9,4g.
Wykonanie:
Krok 1. Do czystego naczynia miksującego włożyć: parmezan, pokrojony na kawałki, suszone pomidory, orzeszki piniowe, czosnek: 2 ząbki, masło, suszone zioła: 1 łyzeczkę, pieprz czarny: szczyptę. Na pokrywę naczynia miksującego zakładamy koszyczek.
Krok 2. Program - czas: 10s, temperatura: 0°C, obroty: 9.5.
Krok 3. Filety z łososia opruszyć solą i ułożyć na dolnej części naczynia parowego.
Krok 4. Skadniki rozdrobnione w naczyniu miksujacym przełożyć na filety z łososia.
Krok 5. Do naczynia miksującego włożyć: bataty, pokrojone w kostkę. Dodać: wodę.
Krok 6. Na naczynie miksujące nałożyć dolną część naczynia parowego z łososiem i przykryć pozostałą częścią naczynia parowego.
Krok 7. Program - czas: 560s, temperatura: 120°C, obroty: 1.
Krok 8. Zdjąć naczynie parowe i odstawić.
Krok 9. Do naczynia miksującego dodać: masło, gałkę muszkatołową: pół łyżeczki, syrop klonowy. Na pokrywę naczynia miksującego zakładamy koszyczek.
Krok 10. Program - czas: 15s, temperatura: 0°C, obroty: 5.5.
Krok 11. Filety z łososia podawać z puree z batatów bezpośrednio po przygotowaniu.
Krok 12. Gotowe, Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.