• Czas przygotowania: 40 s

 

Wartości odżywcze na 100g

  • Kalorie: 398 kcal
  • Węglowodany: 46,7 g
  • Białko: 5,3 g
  • Tłuszcze: 21,7 g

 

Składniki

  • mąka z brązowego ryżu 150 g
  • jajka 2 sztuki
  • cukier trzcinowy nierafinowany 100 g
  • masło pokrojone na kawałki 110 g
  • proszek do pieczenia bez glutenu 2 łyżeczki
  • skórka z cytryny suszona bez glutenu 1 łyżka

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego wsyp mąkę z brązowego ryżu 150 g, dodaj jajka 2 sztuki, cukier trzcinowy 100 g, masło 110 g (pokrojone na kawałki), proszek do pieczenia bez glutenu 2 łyżeczki i skórkę z cytryny suszoną 1 łyżkę.
  2. Program – czas15 sekund, obroty 6.
  3. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  4. Program – czas 25 sekund, obroty 5.
  5. Przełóż masę do innego naczynia i odstaw do lodówki na minimum 30 minut
  6. Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C.
  7. Formę wyłóż papierem do pieczenia.
  8. Schłodzone ciasto przełóż do przygotowanej formy.
  9. Piecz 5 minut w temperaturze 230°C.
  10. Upieczone magdalenki ostrożnie wyjmij z foremki.
  11. Magdalenki podawaj jako deser.
  12. Smacznego!

 

Przepis na magdalenki bez glutenu jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.