- Czas przygotowania: 40 s
Wartości odżywcze na 100g
- Kalorie: 398 kcal
- Węglowodany: 46,7 g
- Białko: 5,3 g
- Tłuszcze: 21,7 g
Składniki
- mąka z brązowego ryżu 150 g
- jajka 2 sztuki
- cukier trzcinowy nierafinowany 100 g
- masło pokrojone na kawałki 110 g
- proszek do pieczenia bez glutenu 2 łyżeczki
- skórka z cytryny suszona bez glutenu 1 łyżka
Wykonanie
- Do naczynia miksującego wsyp mąkę z brązowego ryżu 150 g, dodaj jajka 2 sztuki, cukier trzcinowy 100 g, masło 110 g (pokrojone na kawałki), proszek do pieczenia bez glutenu 2 łyżeczki i skórkę z cytryny suszoną 1 łyżkę.
- Program – czas15 sekund, obroty 6.
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
- Program – czas 25 sekund, obroty 5.
- Przełóż masę do innego naczynia i odstaw do lodówki na minimum 30 minut
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C.
- Formę wyłóż papierem do pieczenia.
- Schłodzone ciasto przełóż do przygotowanej formy.
- Piecz 5 minut w temperaturze 230°C.
- Upieczone magdalenki ostrożnie wyjmij z foremki.
- Magdalenki podawaj jako deser.
- Smacznego!
Przepis na magdalenki bez glutenu jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.