Makaron na łazanki Artura

Czas wykonania: 2 minuty

Składniki:

-mąka pszenna: 500g,
-żółtko jaja: 2 szt.
-gorąca woda: 300g,
-sól: 10g.

Wartość odżywcza w 100g:

-kalorie: 229kcal
-węglowodany: 45,3g
-białko: 6,8g
-tłuszcze: 1,6g

Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki.
Krok 2. Program - czas: 2 min, temperatura: 0, tryb wyrabiania ciasta.
Krok 3. Ciasto wyjąć na oprószony mąką blat, następnie wyrobić rękami.
Krok 4. Rozwałkować na grubość 2mm i wykonać poziome, następnie ukośne nacięcia.
Krok 5. Makaron gotowy.
Krok 6. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.
Krok 7. Smacznego.


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.