• Czas przygotowania: 12 min 3 s

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 165 kcal
  • Węglowodany: 14,8 g
  • Białko: 3,8 g
  • Tłuszcze: 10,7 g

 

Składniki

  • kolendra świeża 10 g
  • czerwona papryka 100 g (pokrojona w paski 0,5–6 cm)
  • żółta papryka 100 g (pokrojona w paski 0,5–6 cm)
  • olej kokosowy 30 g
  • groszek cukrowy w strączkach 100 g (przekrojony na pół)
  • czerwona pasta curry 70 g
  • mleczko kokosowe 400 g
  • woda 200 g
  • makaron jajeczny suchy typu chow mein 200 g (przełamany na pół)
  • ziarna sezamu białego 2 łyżki
  • sos sojowy 20 g
  • sok z limonki świeżo wyciśnięty 10 g

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego włóż kolendrę świeżą 10 g.
  2. Program – czas 3 sekundy, obroty 8.
  3. Przełóż do innego naczynia.
  4. Do naczynia miksującego włóż czerwoną paprykę 100 g, żółtą paprykę 100 g i olej kokosowy 30 g
  5. Program – czas 4 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
  6. Dodaj groszek cukrowy 100 g i pastę curry 70 g.
  7. Program – czas 2 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
  8. Dodaj mleczko kokosowe 400 g, wodę 200 g i makaron jajeczny 200 g.
  9. Program – czas 3 minuty, temperatura 100°C, obroty 2.
  10. Przemieszaj łyżką.
  11. Program – czas 3 minuty, temperatura 100°C, obroty 2.
  12. Na osobnej patelni upraż sezam (ok. 2 min na suchej patelni, do lekkiego zrumienienia).
  13. Dodaj do naczynia sos sojowy 20 g i sok z limonki 10 g – wymieszaj łyżką.
  14. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, posypane świeżą kolendrą i prażonym sezamem
  15. Smacznego!

 

Przepis na makaron tajski jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.