- Czas przygotowania: 12 min 3 s
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 165 kcal
- Węglowodany: 14,8 g
- Białko: 3,8 g
- Tłuszcze: 10,7 g
Składniki
- kolendra świeża 10 g
- czerwona papryka 100 g (pokrojona w paski 0,5–6 cm)
- żółta papryka 100 g (pokrojona w paski 0,5–6 cm)
- olej kokosowy 30 g
- groszek cukrowy w strączkach 100 g (przekrojony na pół)
- czerwona pasta curry 70 g
- mleczko kokosowe 400 g
- woda 200 g
- makaron jajeczny suchy typu chow mein 200 g (przełamany na pół)
- ziarna sezamu białego 2 łyżki
- sos sojowy 20 g
- sok z limonki świeżo wyciśnięty 10 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż kolendrę świeżą 10 g.
- Program – czas 3 sekundy, obroty 8.
- Przełóż do innego naczynia.
- Do naczynia miksującego włóż czerwoną paprykę 100 g, żółtą paprykę 100 g i olej kokosowy 30 g
- Program – czas 4 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj groszek cukrowy 100 g i pastę curry 70 g.
- Program – czas 2 minuty, temperatura 120°C, obroty 2.
- Dodaj mleczko kokosowe 400 g, wodę 200 g i makaron jajeczny 200 g.
- Program – czas 3 minuty, temperatura 100°C, obroty 2.
- Przemieszaj łyżką.
- Program – czas 3 minuty, temperatura 100°C, obroty 2.
- Na osobnej patelni upraż sezam (ok. 2 min na suchej patelni, do lekkiego zrumienienia).
- Dodaj do naczynia sos sojowy 20 g i sok z limonki 10 g – wymieszaj łyżką.
- Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, posypane świeżą kolendrą i prażonym sezamem
- Smacznego!
Przepis na makaron tajski jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.