Malinowa marynata do polędwiczek wieprzowych
Czas wykonania: 20 sekund

Składniki:

- 30g dżemu malinowego
- 30g sosu pomidorowego
- 30g oliwy z oliwek
- 20g sosu chili
- 20g soku z ananasa
- 10g octu malinowego
- 2 ząbki czosnku
- szczypta pieprzu

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 172kcal
- węglowodany: 2,56g
- białko: 0,11g
- tłuszcze: 12,67g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy czosnek. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10.
Czosnek zbieramy łopatką ze ścianek na dno naczynia. Następnie do naczynia resztę składników.
Program - czas: 15 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5.
Marynata jest już gotowa. Mięso zanurzamy w marynacie na minimum 12 godzin. Smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.