Mandaryńskie placki Dan Bing
Czas wykonania: 4 minuty

Składniki:

- 200g mąki pszennej
- 160ml wrzącej wody
- 100g mąki tortowej
- 80ml wody
- 30g oleju sezamowego

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 236kcal
- węglowodany: 40g
- białko: 5,27g
- tłuszcze: 5,79g

Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego wsypujemy mąkę pszenną oraz mąkę tortową.

Krok 2. Program - czas: 3 minuty i 30 sekund, temperatura: 0°C, obroty: wyrabianie ciasta.

Krok 3. Powoli wlewamy wrzątek, a następnie zimną wodę.

Krok 4. Lepimy kulę, przykrywamy mokrą ściereczką i czekamy 30 minut.

Krok 5. Rozwałkowujemy ciaso na rulon i kroimy je na 20 części.

Krok 6. Uzyskaną pojedynczą część ciasta rozwałkowujemy na cienki placek i smażymy na patelni z niewielką ilościąoleju sezamowego.

Krok 7. Placki podajemy z ulubionymi dodatkami. Gotowe, smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.