Muffinki kawowe z cynamonem i czekoladą
Czas pracy: 5 minut (+30 minut pieczenia)

Składniki (12 porcji):

- cukier trzcinowy 140g
- masło 120g, pokroić na kawałki
- kawa rozpuszczalna 20g
- gorąca woda 20ml
- mleko 120ml
- 2 jajka
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- mąka pszenna 250g
- 3/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 12 kostek czekolady
- 1/2 łyżeczki cynamonu

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 362kcal
- węglowodany: 41,87g
- białko: 6,58g
- tłuszcze: 18,13g

Wykonanie:

Piekarnik należy rozgrzać do 180°C i przygotować foremki. Do naczynia miksującego wsypać cukier trzcinowy (11sek/0st/10obr). Zawartość przełożyć do innego naczynia, kawę rozpuścić w wodzie. Do naczynia miksującego włożyć masło pokrojone na kawałki (3min50sek/70st/1,5obr). Dodać mleko, kawę rozpuszczoną w wodzie i 2 jajka (10sek/0st/4obr). Dodać cukier, cukier wanilinowy, mąkę pszenną, cynamon, sól i proszek do pieczenia (7sek/0st/4obr). Do każdej muffinki włożyć kostkę czekolady, ciasto nakładać do 3/4 wysokości foremki i piec 28-30 minut. Gotowe, smacznego!

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego Cobbo ThermoPlus TP6 oraz naszej aplikacji mobilnej.