Mus bananowy z dodatkiem awokado
Czas wykonania: 1 minuta

Składniki:

- banany: 220g, obrane, pokrojone na kawałki,
- awokado: 150g, pokrojone na kawałki,
- sok z cytryny: 15g,
- kakao: 30g,
- masło orzechowe: 80g
- syrop klonowy: 60g.



Wartość odżywcza w 100g:

Kalorie: 220kcal
Węglowodany: 23,8g
Białko: 5,71g
Tłuszcze: 12,3g.



Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego włożyć: banany, obrane, pokrojone na kawałki, awokado, pokrojone na kawałki, sok z cytryny, kakao, masło orzechowe. syrop klonowy. Na pokrywę naczynia miksującego zakładamy koszyczek.

Krok 2. Program - czas: 25s, temperatura: 0°C, obroty: 6,5.

Krok 3. Gotowy mus przełożyć do miseczek i schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę.

Krok 4. Mus można podawać udekorowany kawałkami bananów. Krok 5. Smacznego.



Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.