Mus z daktyli z dodatkiem czekolady
Czas wykonania: 1 minuta

Składniki:

- datyle: 120g, bez pestek,
- kakao: 110g, słodzone,
- gorzka czekolada: 100g, 70%,
- śmietanka 30%: 500g.



Wartość odżywcza w 100g:

Kalorie: 333kcal
Węglowodany: 27g
Białko: 2,9g
Tłuszcze: 25,3g.


Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego włożyć: daktyle, bez pestek.

Krok 2. Program - czas: 7s, temperatura: 0°C, obroty: 7.

Krok 3. Rozdrobnione daktyle przełożyć do innego naczynia.

Krok 4. Do naczynia miksujacego włożyć: czekoladę gorzką, 70%, połamaną na kawałki.

Krok 5. Program - czas: 12s, temperatura: 0°C, obroty: 6.

Krok 6. Czekoladę zgarnąć łopatką na dno naczynia i dodać: kakao, słodzone, śmietankę 30%.

Krok 7. Program - czas: 35s, temperatura: 0°C, obroty: 6.

Krok 8. Gotowy mus zamieszać za pomocą łopatki, przelać do miseczek i odstawić do lodówki.

Krok 9. Można cieszyć się deserem. Smacznego.




Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.