Napój na przeziębienie
Czas wykonania: 5 minut

Składniki:

-miód płynny: 55 g,
-woda: 500 ml,
-cytryna: 1 szt. (duża),
-imbir: 20 g


Wartość odżywcza w 100g:

Kalorie: 33 kcal
Węglowodany: 8,3 g
Białko: 0,21 g
Tłuszcze: 0,00 g


Wykonanie:

Krok 1. Cytrynę obieramy, pozbawiamy miąższu i kroimy w ćwiartki.
Krok 2. Imbir kroimy w plastry.
Krok 3. Do naczynia miksującego wrzucamy: cytrynę, dodajemy: wodę: 500g.
Krok 4. Wkładamy miarkę (otwartą częścią ku górze!) w otwór pokrywy naczynia miksującego.
Krok 5. Program - czas: 6s, temperatura: 0°C, obroty: 10.
Krok 6. Dodajemy: imbir: pokrojony w plastry.
Krok 7. Program - czas: 4 min 10s, temperatura: 70°C, obroty: 1.
Krok 8. Dodajemy: miód płynny: 55g.
Krok 9. Program - czas: 15s, temperatura: 0°C, obroty: -3.5.
Krok 10. Napój przecedzamy i podajemy tuż po przygotowaniu.
Krok 11. Gotowe.


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.