- Czas przygotowania: 1 min 45 s
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 50 kcal
- Węglowodany: 12,4 g
- Białko: 0,71 g
- Tłuszcze: 0,15 g
Składniki
- burak czerwony 100 g (gotowany, pokrojony na kawałki)
- marchewka 80 g (pokrojona na kawałki)
- imbir świeży 10 g (pokrojony na kawałki)
- sok z pomarańczy 250 g (świeżo wyciśnięty)
- grejpfrut 150 g (bez białych błonek)
- woda 150 g
- miód 2 łyżki
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż buraka czerwonego 100 g (gotowanego, pokrojonego na kawałki), marchewkę 80 g (pokrojoną na kawałki) i imbir świeży 10 g (pokrojony na kawałki).
- Program – czas 15 sekund, obroty 5.
- Dodaj sok z pomarańczy 250 g (świeżo wyciśnięty), grejpfrut 150 g (bez białych błonek), wodę 150 g i miód 2 łyżki.
- Program – czas 1 minuta 30 sekund, obroty 1.
- Napój z buraka podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, najlepiej schłodzony.
- Smacznego!
Przepis na napój z buraka jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.