• Czas przygotowania: 50 s

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 149 kcal
  • Węglowodany: 6,22 g
  • Białko: 1,37 g
  • Tłuszcze: 14,23 g

 

Składniki

  • oliwki czarne 300 g (bez pestek)
  • czosnek 2 ząbki
  • oliwa z oliwek 15 g
  • sok z cytryny 20 g
  • pieprz czarny mielony 1 szczypta
  • sól 2 szczypty
  • ser parmezan 5 g

 

Wykonanie

  1. Do naczynia miksującego włóż oliwki czarne 300 g (bez pestek), czosnek 2 ząbki, oliwę z oliwek 15 g, sok z cytryny 20 g, pieprz czarny mielony 1 szczyptę i sól 2 szczypty.
  2. Program – czas 25 sekund, obroty 5.
  3. Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
  4. Program – czas 25 sekund, obroty 5.
  5. Przełóż pastę do szczelnie zamkniętego słoika.
  6. Podawaj jako dodatek do pieczywa, grzanek lub warzyw.
  7. Smacznego!

 

Przepis na pastę oliwkową jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.