- Czas przygotowania: 50 s
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 149 kcal
- Węglowodany: 6,22 g
- Białko: 1,37 g
- Tłuszcze: 14,23 g
Składniki
- oliwki czarne 300 g (bez pestek)
- czosnek 2 ząbki
- oliwa z oliwek 15 g
- sok z cytryny 20 g
- pieprz czarny mielony 1 szczypta
- sól 2 szczypty
- ser parmezan 5 g
Wykonanie
- Do naczynia miksującego włóż oliwki czarne 300 g (bez pestek), czosnek 2 ząbki, oliwę z oliwek 15 g, sok z cytryny 20 g, pieprz czarny mielony 1 szczyptę i sól 2 szczypty.
- Program – czas 25 sekund, obroty 5.
- Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
- Program – czas 25 sekund, obroty 5.
- Przełóż pastę do szczelnie zamkniętego słoika.
- Podawaj jako dodatek do pieczywa, grzanek lub warzyw.
- Smacznego!
Przepis na pastę oliwkową jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.