Omlet z rukolą (przepis bezglutenowy)
Czas wykonania: 5 minut

Składniki:

- 5 jajek
- 50g szynki
- 50g pomidora
- 50g pora
- garść rukoli
- szczypta pieprzu
- szczypta soli
- szczypta bazylii
- szczypta oregano

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 147kcal
- węglowodany: 1,70g
- białko: 13,80g
- tłuszcze: 9,75g

Wykonanie:

W pierwszej kolejności w naczyniu należy zamocować mieszadło motylkowe. Następnie dodać białka z wszystkich jajek oraz szczyptę soli. Program - czas: 3 minuty, temperatura: 0°C, obroty: 3. Do naczynia wlewamy stopniowo żółtka przez otwór w pokrywie. Dodać sól, pieprz, bazylię i oregano. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 0°C, obroty: 3. Tak przygotowane ciasto usmażyć w dwóch porcjachna gorącej patelni. Wędlinę pokroić w kostkę, pomidora w plastry, a pora w talarki. Osobno podsmażyć wędlinę, pomidora i pora. Ciepłe dodatki wraz z rukolą położyć na połowie omleta i przykryć drugą połówką. Gotowe, można cieszyć się jedzeniem.

Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.