Owsianka gruszkowa z dodatkiem cynamonu
Czas wykonania: 20 minut
Składniki:
- jogurt naturalny: 260g,
- płatki owsiane górskie: 100g,
- mieszanka studencka: 70g,
- maliny świeże: 220g,
- biała czekolada: 40g, w kawałkach,
- miód: 35g,
- cukier waniliowy: 1 łyżeczka,
- maliny: do dekoracji.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 188kcal
Węglowodany: 25,72g
Białko: 6,00g
Tłuszcze: 6,95g.
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wrzucić: białą czekoladę: 40g, w kawałakch, mieszankę studencką: 70g.
Krok 2. Nałożyć miarkę na pokrywę naczynia miksującego otworem ku górze.
Krok 3. Program - czas: 5s, temperatura: 0°C, obroty: 6.5.
Krok 4. Rozdrobnione składniki przełożyć do innego naczynia.
Krok 5. Do naczynia miksujacego wsypać: maliny: 220g. Dodać: jogurt naturalny: 260g, cukier waniliowy: 1 łyżeczkę.
Krok 6. Włożyć miarkę (otwartą częścią ku górze!) w otwór pokrywy naczynia miksującego.
Krok 7. Program - czas: 12s, temperatura: 0°C, obroty: 7.5.
Krok 8. Dodać: rozdrobnione wcześniej składniki, płatki owsiane górskie: 100g, miód: 35g.
Krok 9. Program - czas: 15s, temperatura: 0°C, obroty: -2.5.
Krok 10. Przygotowaną owsiankę przełożyć do słoiczków. Zakręcić słoiczki i odstawić do lodówki na całą noc.
Krok 11. Przed podaniem udekorować owsiankę świeżymi malinami.
Krok 12. Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 20 minut
Składniki:
- jogurt naturalny: 260g,
- płatki owsiane górskie: 100g,
- mieszanka studencka: 70g,
- maliny świeże: 220g,
- biała czekolada: 40g, w kawałkach,
- miód: 35g,
- cukier waniliowy: 1 łyżeczka,
- maliny: do dekoracji.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 188kcal
Węglowodany: 25,72g
Białko: 6,00g
Tłuszcze: 6,95g.
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego wrzucić: białą czekoladę: 40g, w kawałakch, mieszankę studencką: 70g.
Krok 2. Nałożyć miarkę na pokrywę naczynia miksującego otworem ku górze.
Krok 3. Program - czas: 5s, temperatura: 0°C, obroty: 6.5.
Krok 4. Rozdrobnione składniki przełożyć do innego naczynia.
Krok 5. Do naczynia miksujacego wsypać: maliny: 220g. Dodać: jogurt naturalny: 260g, cukier waniliowy: 1 łyżeczkę.
Krok 6. Włożyć miarkę (otwartą częścią ku górze!) w otwór pokrywy naczynia miksującego.
Krok 7. Program - czas: 12s, temperatura: 0°C, obroty: 7.5.
Krok 8. Dodać: rozdrobnione wcześniej składniki, płatki owsiane górskie: 100g, miód: 35g.
Krok 9. Program - czas: 15s, temperatura: 0°C, obroty: -2.5.
Krok 10. Przygotowaną owsiankę przełożyć do słoiczków. Zakręcić słoiczki i odstawić do lodówki na całą noc.
Krok 11. Przed podaniem udekorować owsiankę świeżymi malinami.
Krok 12. Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.