Owsianka gruszkowa z dodatkiem cynamonu
Czas wykonania: 20 minut

Składniki:

- jogurt naturalny: 260g,
- płatki owsiane górskie: 100g,
- mieszanka studencka: 70g,
- maliny świeże: 220g,
- biała czekolada: 40g, w kawałkach,
- miód: 35g,
- cukier waniliowy: 1 łyżeczka,
- maliny: do dekoracji.



Wartość odżywcza w 100g:

Kalorie: 188kcal
Węglowodany: 25,72g
Białko: 6,00g
Tłuszcze: 6,95g.


Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego wrzucić: białą czekoladę: 40g, w kawałakch, mieszankę studencką: 70g.

Krok 2. Nałożyć miarkę na pokrywę naczynia miksującego otworem ku górze.

Krok 3. Program - czas: 5s, temperatura: 0°C, obroty: 6.5.

Krok 4. Rozdrobnione składniki przełożyć do innego naczynia.

Krok 5. Do naczynia miksujacego wsypać: maliny: 220g. Dodać: jogurt naturalny: 260g, cukier waniliowy: 1 łyżeczkę.

Krok 6. Włożyć miarkę (otwartą częścią ku górze!) w otwór pokrywy naczynia miksującego.

Krok 7. Program - czas: 12s, temperatura: 0°C, obroty: 7.5.

Krok 8. Dodać: rozdrobnione wcześniej składniki, płatki owsiane górskie: 100g, miód: 35g.

Krok 9. Program - czas: 15s, temperatura: 0°C, obroty: -2.5.

Krok 10. Przygotowaną owsiankę przełożyć do słoiczków. Zakręcić słoiczki i odstawić do lodówki na całą noc.

Krok 11. Przed podaniem udekorować owsiankę świeżymi malinami.

Krok 12. Smacznego.




Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.