• Czas pracy: 10 sekund

 

Wartość odżywcza na 100 g

  • Kalorie: 433 kcal
  • Węglowodany: 27,3 g
  • Białko: 12,4 g
  • Tłuszcze: 29,7 g

 

Składniki

  • ciasto francuskie: 275 g
  • ser żółty (pokrojony w kawałki): 120 g
  • pomidory suszone w oleju: 50 g
  • wędlina z piersi indyka: 50 g

 

Przygotowanie

Krok 1: Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Krok 2: Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 3: Rozłóż ciasto francuskie na blacie i pozostaw w temperaturze pokojowej.
Krok 4: Do naczynia miksującego włóż ser żółty (120 g), pomidory suszone w oleju (50 g) i wędlinę z piersi indyka (50 g).
Krok 5: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 6.
Krok 6: Na jednej połowie rozłożonego ciasta francuskiego równomiernie rozprowadź przygotowane nadzienie.
Krok 7: Przykryj drugą połową ciasta i dociśnij delikatnie dłońmi, aby się skleiło.
Krok 8: Pokrój ciasto na 12 pasków, następnie przetnij każdy na pół, aby otrzymać 24 paluchy.
Krok 9: Każdy pasek skręć dwukrotnie i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 10: Piecz w temperaturze 200°C przez około 15 minut, aż paluchy będą złociste i chrupiące.
Krok 11: Podawaj na ciepło lub po ostudzeniu.
Krok 12: Gotowe. Smacznego.

 

Przepis na paluchy francuskie z nadzieniem jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.