Pasta jajeczna z koperkiem
Czas wykonania: 6 minut

Składniki:

- 6 szt. jajka ugotowane na twardo
- 35g cebula pokrojona na kawałki
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżeczki musztardy łagodnej
- 1/2 łyżeczki soli ziołowej
- szczypta pieprz biały mielony

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 206kcal
- węglowodany: 2,55g
- białko: 9,69g
- tłuszcze: 17,15g

Wykonanie:

Krok 1. Do naczynia miksującego dodajemy cebulę pokrojoną na kawałki

Krok 2. Program - czas: 4 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 5.

Krok 3. Cebulę zgarniamy łopatką na dno naczynia. Dodajemy jajka ugotowane na twardo wraz z wszystkimi pozostałymi składnikami.

Krok 4. Program - czas: 20 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 4.

Krok 5. Gotowe. Pastę jajeczną podajemy jako dodatek do chleba. Smacznego!


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.