Pasta na kanapki z buraków
Czas wykonania: >1 minuta
Składniki:
- buraki: 200g, ugotowane, pokrojone na kawałki,
- ser feta: 100g, pokrojony na kawałki,
- serek kremowy: 100g,
- oliwa z oliwek: 25g,
- koperek świeży: 4 gałązki,
- sól: pół łyżeczki,
- pieprz czarny: szczypta,
- cukier: szczypta.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 203,7kcal
Węglowodany: 6,6g
Białko: 6,4g
Tłuszcze: 17,1g.
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego włożyć: buraki, ugotowane, pokrojone na kawałki, ser feta, pokrojony na kawałki, serek kremowy, oliwę z oliwek, koperek świeży: 4 gałązki, sól: pół łyżeczki, pieprz czarny: szczypta, cukier: szczypta.
Krok 2. Program - czas: 10s, temperatura: 0°C, obroty: 6.
Krok 3. Pasta gotowa, najlepiej podawać z żytnim chlebem z dodatkiem awokado.
Krok 4. Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: >1 minuta
Składniki:
- buraki: 200g, ugotowane, pokrojone na kawałki,
- ser feta: 100g, pokrojony na kawałki,
- serek kremowy: 100g,
- oliwa z oliwek: 25g,
- koperek świeży: 4 gałązki,
- sól: pół łyżeczki,
- pieprz czarny: szczypta,
- cukier: szczypta.
Wartość odżywcza w 100g:
Kalorie: 203,7kcal
Węglowodany: 6,6g
Białko: 6,4g
Tłuszcze: 17,1g.
Wykonanie:
Krok 1. Do naczynia miksującego włożyć: buraki, ugotowane, pokrojone na kawałki, ser feta, pokrojony na kawałki, serek kremowy, oliwę z oliwek, koperek świeży: 4 gałązki, sól: pół łyżeczki, pieprz czarny: szczypta, cukier: szczypta.
Krok 2. Program - czas: 10s, temperatura: 0°C, obroty: 6.
Krok 3. Pasta gotowa, najlepiej podawać z żytnim chlebem z dodatkiem awokado.
Krok 4. Smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów robota kuchennego oraz naszej aplikacji moblinej.