Pasta z soczewicy po włosku
Czas wykonania: 45 sekund

Składniki (4 porcje):

- 300g ugotowana czerwona soczewica
- 10szt. pomidory suszone w zalewie
- 40g majonez sojowy
- 30g słonecznik uprażony na patelni
- 20g liść bazylii
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu ziołowego
- szczypta chili

Wartość odżywcza w 100g:

- kalorie: 257kcal
- węglowodany: 11,88g
- białko: 6,10g
- tłuszcze: 20,67g

Wykonanie:

Do naczynia miksującego wkładamy czosnek oraz suszone pomidory. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 10. Łopatką zbieramy zawartość misy ze ścianek na dno naczynia. Dodajemy ugotowaną czerwoną soczewicę wraz z pozostałymi składnikami. Program - czas: 40 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 3. Gotowe, można podawać i cieszyć się jedzeniem. Smacznego!


Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo Thermo Plus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.