Pieczarki faszerowane bezglutenowe
Czas wykonania: 5 minut
Składniki:
- 15 szt. pieczarek
- 4 szt. cebuli szalotki
- 120g wędzonej surowej szynki
- 60g parmezanu
- 1/2 cytryny
- 1 jajko
- 5 gałązek pietruszki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- gałka muszkatołowa
- pieprz
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 98kcal
- węglowodany: 4,95g
- białko: 3,01g
- tłuszcze: 4,47g
Wykonanie:
Pieczarki myjemy, wycieramy ręcznikiem, usuwamy z grzybów nóżki, kropimy grzyby sokiem z cytryny (aby nie zrobiły się czarne). Do naczynia miksującego wkładamy nóżki z grzybów, cebulę szalotkę podzieloną na pół i pietruszkę.
Program - czas: 4 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 5. Łopatką zbieramy zawartość misy na dno naczynia. Dodajemy oliwę z oliwek. Program - czas: 4 minuty, temperatura: 70°C, obroty: 1. Dodajemy wędzoną szynkę pociętą na kawałki, parmezan (30g), jajko, gałkę muszkatołową i pieprz. Program - czas: 15 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5. Faszerujemy grzyby i układamy je w naczyniu do pieczenia. Posypujemy resztą startego parmezanu. Pieczarki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 200 ml. Podajemy na gorąco, smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 5 minut
Składniki:
- 15 szt. pieczarek
- 4 szt. cebuli szalotki
- 120g wędzonej surowej szynki
- 60g parmezanu
- 1/2 cytryny
- 1 jajko
- 5 gałązek pietruszki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- gałka muszkatołowa
- pieprz
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 98kcal
- węglowodany: 4,95g
- białko: 3,01g
- tłuszcze: 4,47g
Wykonanie:
Pieczarki myjemy, wycieramy ręcznikiem, usuwamy z grzybów nóżki, kropimy grzyby sokiem z cytryny (aby nie zrobiły się czarne). Do naczynia miksującego wkładamy nóżki z grzybów, cebulę szalotkę podzieloną na pół i pietruszkę.
Program - czas: 4 sekundy, temperatura: 0°C, obroty: 5. Łopatką zbieramy zawartość misy na dno naczynia. Dodajemy oliwę z oliwek. Program - czas: 4 minuty, temperatura: 70°C, obroty: 1. Dodajemy wędzoną szynkę pociętą na kawałki, parmezan (30g), jajko, gałkę muszkatołową i pieprz. Program - czas: 15 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 5. Faszerujemy grzyby i układamy je w naczyniu do pieczenia. Posypujemy resztą startego parmezanu. Pieczarki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 200 ml. Podajemy na gorąco, smacznego.
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.