- Czas przygotowania: 16 minut
Wartość odżywcza w 100 g
- Kalorie: 38 kcal
- Węglowodany: 4,37 g
- Białko: 1,29 g
- Tłuszcze: 1,97 g
Składniki
- marchewka (pokrojona na kawałki): 100 g
- cebula (przekrojona na pół): 50 g
- czosnek: 1 ząbek
- olej: 20 g
- pieczarki: 250 g
- ziemniaki (pokrojone na kawałki): 150 g
- woda: 700 g
- kostka bulionu warzywnego (pokruszona): 1 sztuka
- sól: ½ łyżeczki
- pieprz czarny mielony: ½ łyżeczki
- mleko: 200 g
- natka pietruszki (świeża, tylko liście): do dekoracji
Przygotowanie
Krok 1: Do naczynia miksującego włóż marchewkę (100 g), cebulę (50 g), czosnek (1 ząbek) i olej (20 g).
Krok 2: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 3: Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
Krok 4: Dodaj pieczarki (250 g) i ziemniaki (150 g).
Krok 5: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 6: Ponownie zgarnij składniki na dno naczynia.
Krok 7: Dodaj wodę (700 g), kostkę bulionu warzywnego (1 sztukę), sól (½ łyżeczki) i pieprz (½ łyżeczki).
Krok 8: Program – czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
Krok 9: Dodaj mleko (200 g).
Krok 10: Program – czas 1 minuta, temperatura 0°C, obroty 1.
Krok 11: Podawaj zupę bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowaną świeżą natką pietruszki.
Krok 12: Gotowe. Smacznego.
Przepis na zupę pieczarkową jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.