• Czas przygotowania: 16 minut

 

Wartość odżywcza w 100 g

  • Kalorie: 38 kcal
  • Węglowodany: 4,37 g
  • Białko: 1,29 g
  • Tłuszcze: 1,97 g

 

Składniki

 

  • marchewka (pokrojona na kawałki): 100 g
  • cebula (przekrojona na pół): 50 g
  • czosnek: 1 ząbek
  • olej: 20 g
  • pieczarki: 250 g
  • ziemniaki (pokrojone na kawałki): 150 g
  • woda: 700 g
  • kostka bulionu warzywnego (pokruszona): 1 sztuka
  • sól: ½ łyżeczki
  • pieprz czarny mielony: ½ łyżeczki
  • mleko: 200 g
  • natka pietruszki (świeża, tylko liście): do dekoracji

 

Przygotowanie

 

Krok 1: Do naczynia miksującego włóż marchewkę (100 g), cebulę (50 g), czosnek (1 ząbek) i olej (20 g).
Krok 2: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 3: Składniki zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia.
Krok 4: Dodaj pieczarki (250 g) i ziemniaki (150 g).
Krok 5: Program – czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 5.
Krok 6: Ponownie zgarnij składniki na dno naczynia.
Krok 7: Dodaj wodę (700 g), kostkę bulionu warzywnego (1 sztukę), sól (½ łyżeczki) i pieprz (½ łyżeczki).
Krok 8: Program – czas 15 minut, temperatura 100°C, obroty 2.
Krok 9: Dodaj mleko (200 g).
Krok 10: Program – czas 1 minuta, temperatura 0°C, obroty 1.
Krok 11: Podawaj zupę bezpośrednio po przygotowaniu, udekorowaną świeżą natką pietruszki.
Krok 12: Gotowe. Smacznego. 

 

Przepis na zupę pieczarkową jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.