Pieczarkowy Strogonoff
Czas wykonania: 19 minut
Składniki:
- 650g pieczarki
- 200g cebula
- 100g śmietana 30%
- 50ml białe wytrawne wino
- 50ml koncentrat pomidorowy
- 30g masło
- 20ml musztarda Dijon
- 15g liść natki pietruszki
- 10g mąka ziemniaczana
- 10ml sok z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 76,11kcal
- węglowodany: 5,04g
- białko: 2,48g
- tłuszcze: 5,31g
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wkładamy czosnek i cebulę przekrojoną na pół. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6. Łopatką zbieramy zawartość misy na jej dno i dodajemy masło. Program - czas: 2 minuty i 30 sekund, temperatura: 70°C, obroty: -2. Dodajemy pieczarki pokrojone w plastry. Program - czas: 5 minut, temperatura: 80°C, obroty: -1. Dodajemy białe wytrawne wino, koncentrat pomidorowy, koncentrat bulionu warzywnego, musztardę Dijon oraz sól i pieprz. Program - czas: 8 minut i 30 sekund, temperatura: 90°C, obroty: -1. Śmietanę mieszamy z mąką ziemniaczaną i sokiem z cytryny, a następnie dodajemy do naczynia miksującego. Całość mieszamy przy użyciu łopatki. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 85°C, obroty: -1. Gotowe! Danie podajemy posypane posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.
Czas wykonania: 19 minut
Składniki:
- 650g pieczarki
- 200g cebula
- 100g śmietana 30%
- 50ml białe wytrawne wino
- 50ml koncentrat pomidorowy
- 30g masło
- 20ml musztarda Dijon
- 15g liść natki pietruszki
- 10g mąka ziemniaczana
- 10ml sok z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka koncentrat bulionu warzywnego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Wartość odżywcza w 100g:
- kalorie: 76,11kcal
- węglowodany: 5,04g
- białko: 2,48g
- tłuszcze: 5,31g
Wykonanie:
Do naczynia miksującego wkładamy czosnek i cebulę przekrojoną na pół. Program - czas: 5 sekund, temperatura: 0°C, obroty: 6. Łopatką zbieramy zawartość misy na jej dno i dodajemy masło. Program - czas: 2 minuty i 30 sekund, temperatura: 70°C, obroty: -2. Dodajemy pieczarki pokrojone w plastry. Program - czas: 5 minut, temperatura: 80°C, obroty: -1. Dodajemy białe wytrawne wino, koncentrat pomidorowy, koncentrat bulionu warzywnego, musztardę Dijon oraz sól i pieprz. Program - czas: 8 minut i 30 sekund, temperatura: 90°C, obroty: -1. Śmietanę mieszamy z mąką ziemniaczaną i sokiem z cytryny, a następnie dodajemy do naczynia miksującego. Całość mieszamy przy użyciu łopatki. Program - czas: 2 minuty, temperatura: 85°C, obroty: -1. Gotowe! Danie podajemy posypane posiekaną natką pietruszki. Smacznego!
Przepis dostępny jest we wbudowanej bazie przepisów naszego robota kuchennego (Cobbo ThermoPlus TP6) oraz naszej aplikacji moblinej.