
- Czas gotowania: 10 minut
- Poziom trudności: standard
Składniki
- 1-2 łyżeczki kakao naturalnego
- Gorzka czekolada minimum 50% kakao pokrojona na kawałki (200 g)
- Śmietana minimum 30% tłuszczu w temperaturze pokojowej (230 g)
- Masło miękkie (25 g)
Wartości odżywcze na 100 g
- Kalorie: 445 kcal
- Węglowodany: 4,9 g
- Białko: 4,9 g
- Tłuszcz: 22 g
Wykonanie
- Do suchego naczynia miksującego włóż czekoladę. Rozdrobnij.
- Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 7.
- Czekoladę zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
- Dodaj śmietanę, masło i kakao. Podgrzej.
- Program: czas 2 minuty, temperatura 50°C, obroty 3.
- W razie potrzeby całość wymieszaj łopatką.
- Polewę przelej do innego naczynia.
- Czekoladową polewę możesz wykorzystać jako dodatek do deserów i ciast.
- Gotowe, smacznego!
Przepis na polewę czekoladową jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.
Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.