• Czas gotowania: 10 minut
  • Poziom trudności: standard

 

Składniki

  • 1-2 łyżeczki kakao naturalnego
  • Gorzka czekolada minimum 50% kakao pokrojona na kawałki (200 g)
  • Śmietana minimum 30% tłuszczu w temperaturze pokojowej (230 g)
  • Masło miękkie (25 g)

 

Wartości odżywcze na 100 g

  • Kalorie: 445 kcal
  • Węglowodany: 4,9 g
  • Białko: 4,9 g
  • Tłuszcz: 22 g

 

Wykonanie

  1. Do suchego naczynia miksującego włóż czekoladę. Rozdrobnij.
  2. Program: czas 10 sekund, temperatura 0°C, obroty 7.
  3. Czekoladę zgarnij łopatką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
  4. Dodaj śmietanę, masło i kakao. Podgrzej.
  5. Program: czas 2 minuty, temperatura 50°C, obroty 3.
  6. W razie potrzeby całość wymieszaj łopatką.
  7. Polewę przelej do innego naczynia.
  8. Czekoladową polewę możesz wykorzystać jako dodatek do deserów i ciast.
  9. Gotowe, smacznego!

 

Przepis na polewę czekoladową jest dostępny w bazie przepisów inteligentnego robota kuchennego COBBO 7 Smart-i, wielofunkcyjnego robota kuchennego COBBO 7 oraz w dedykowanych urządzeniom aplikacjach mobilnych.

 

Gotuj pysznie i sprawnie z najlepszymi robotami kuchennymi nowej generacji!

Sprawdź aktualne ceny i dostępne modele.