Skladniki:
300 gram marchewki
300 gram cukini
Cebula pokrojoną na 4 części
2 ząbki czosnku
600 gram bulionu warzywnego
20 gram masła
Kruszone migdały
Oliwa koperkowa
100 gram ziemniaków
Śmietanka 30%
Sól, pieprz, chili, kumin, kurkuma
Wykonanie:
Do urządzenia mijającego włożyć czosnek i cebulę i zmiksować czas 5 sek/obr 10. Dodać masło i podsmażyć 3 min/100°C/obr 2. Po minucie dodać chili, kurkumę i kumin. Następnie dodać marchewkę pokrojoną w mniejsze kawałki, a także ziemniaki i cukinię. Wlać bulion i gotować 20 min/ 100°C/ obr 0,5. Na koniec przyprawić solą i pieprzem, a także udekorować kleksem śmietanki, oliwą koperkową i kruszonymi migdałami.
Smacznego oraz udanego i miłego dnia Wam życzę
300 gram marchewki
300 gram cukini
Cebula pokrojoną na 4 części
2 ząbki czosnku
600 gram bulionu warzywnego
20 gram masła
Kruszone migdały
Oliwa koperkowa
100 gram ziemniaków
Śmietanka 30%
Sól, pieprz, chili, kumin, kurkuma
Wykonanie:
Do urządzenia mijającego włożyć czosnek i cebulę i zmiksować czas 5 sek/obr 10. Dodać masło i podsmażyć 3 min/100°C/obr 2. Po minucie dodać chili, kurkumę i kumin. Następnie dodać marchewkę pokrojoną w mniejsze kawałki, a także ziemniaki i cukinię. Wlać bulion i gotować 20 min/ 100°C/ obr 0,5. Na koniec przyprawić solą i pieprzem, a także udekorować kleksem śmietanki, oliwą koperkową i kruszonymi migdałami.
Smacznego oraz udanego i miłego dnia Wam życzę