Składniki:

250 g mąki typ 00 lub 500 
Drożdże 
25 ml oleju 
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru 
150 ml wody 
Zioła prowansalskie 
Czosnek niedźwiedzi 
Szczypta kurkumy 
1 żółtko ( opcjonalnie lub łyżeczka przecieru pomidorowego ) 

Wykonanie:

Wodę, cukier oraz drożdże wkładamy do urządzenia ( mieszamy 30 sec/ ob 2 )
Następnie dodajemy przesianą mąkę olej sól oraz zioła ( wyrabiamy 2 min / ob 2 ) takie ciasto dostawiamy do wyrośnięcia na Ok 1,5 h. Wkładamy je do miski lekko nasmarowanej olejem i przykrywamy ściereczką. Następnie formujemy bułeczki i układamy na formie. 
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 15/20 min . Bułeczki można posmarować przed pieczeniem jajkiem posypać sezamem lub przecierem pomidorowym z ziołami. 
Smacznego