Składniki:
500 gram cielęciny
1 marchew pokrojoną w kawałki
1 cebula przekrojowe na 4 części
1 pietruszka pokrojoną w kawałki
3 ząbki czosnku
ulubione ziola (tymianek, rozmaryn, oregano, czaber)
pieprz kolorowy, sól czosnkowa
200 gram wody
Sos vitello tonnato.
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
4 fileciki anchovies
50 gram kaparow
150 gram majonezu
2 łyżki serka Filadelfia lub Almette śmietankowego
sól, pieprz.
Wykonanie:
500 gram cielęciny
1 marchew pokrojoną w kawałki
1 cebula przekrojowe na 4 części
1 pietruszka pokrojoną w kawałki
3 ząbki czosnku
ulubione ziola (tymianek, rozmaryn, oregano, czaber)
pieprz kolorowy, sól czosnkowa
200 gram wody
Sos vitello tonnato.
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
4 fileciki anchovies
50 gram kaparow
150 gram majonezu
2 łyżki serka Filadelfia lub Almette śmietankowego
sól, pieprz.
Wykonanie:
Cielęcine nacieramy solą, pieprzem oraz ulubionym ziołem, a następnie umieszczamy na przystawce do gotowania na parze. Do naczynia wlewamy wodę, wrzucamy marchewkę, cebulę, czosnek oraz pietruszkę i gotujemy 30 min temp.110 stopni obroty 1.
Sos. Do naczynia wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy 40 sekund obroty 9.
Smacznego oraz miłego i cudownego dnia !
Autor: Bartłomiej Druciak