![Krem z groszku](/upload/cobbo/blog//przepisy-kuchenne-cobbo-thermo-plus-krem-z-groszku_570x342_ck13.jpg)
Składniki:
20 ml oliwy Extra vergin ( zamiennie białe wino wytrawne może być
400 g groszku zielonego
400 ml bulionu warzywnego
2 małe cebulki
Łyżeczka soli
Pieprz szczypta
Kurkuma do dekoracji
Śmietana gęsta 18%
20 ml oliwy Extra vergin ( zamiennie białe wino wytrawne może być
400 g groszku zielonego
400 ml bulionu warzywnego
2 małe cebulki
Łyżeczka soli
Pieprz szczypta
Kurkuma do dekoracji
Śmietana gęsta 18%
Wykonanie:
Składniki umieszczamy w urządzenia i gotujemy 30 min /100 stopni / ob 2.
Następnie miksujemy 1 min ob 5
Do dekoracji można użyć kleksa ze śmietany posypać delikatnie kurkumą, dodać grzanki lub chipsy z boczku podsmażonego.