Składniki:

Olej 
1 ząbek czosnku 
1/2 cebulki 
2/3 szt pomidorów średniej wielkości 
4 szt dużej czerwonej papryki 
Sól 
Pieprz 
Papryka ostra 
Papryka słodka 
Czosnek granulowany ( do smaku) 
500 ml bulionu warzywnego

Wykonanie:

Paprykę kroimy usuwamy pestki i pieczemy w piekarniku 40 min /180 stopni. Następnie przekładamy do miski, zakrywamy folia spożywczą do ostygnięcia. Następnie obieramy ja ze skórki. 
Do urządzenia wlewamy Olej, podgrzewamy (1 min /120 stopni / ob 1 ) 
Dodajemy pokrojona cebulkę i czosnek. Smażymy 1,5 min /120 stopni / ob 1
Następnie dodajemy wcześniej sparzone i obrane pomidory ( należy usunąć gniazda z pestkami) ( 2min /120 stopni / ob 2)
Następnie dodajemy bulion warzywny oraz pokrojona paprykę i gotujemy ( 3 min / 120 stopni / ob 2). Doprawiamy przyprawami do smaku 10 sec ob 1.

Można podawać z kleksem śmietany grzankami lub bagietka z ziołami. 

Smacznego