Składniki:
Olej
1 ząbek czosnku
1/2 cebulki
2/3 szt pomidorów średniej wielkości
4 szt dużej czerwonej papryki
Sól
Pieprz
Papryka ostra
Papryka słodka
Czosnek granulowany ( do smaku)
500 ml bulionu warzywnego
Olej
1 ząbek czosnku
1/2 cebulki
2/3 szt pomidorów średniej wielkości
4 szt dużej czerwonej papryki
Sól
Pieprz
Papryka ostra
Papryka słodka
Czosnek granulowany ( do smaku)
500 ml bulionu warzywnego
Wykonanie:
Paprykę kroimy usuwamy pestki i pieczemy w piekarniku 40 min /180 stopni. Następnie przekładamy do miski, zakrywamy folia spożywczą do ostygnięcia. Następnie obieramy ja ze skórki.
Do urządzenia wlewamy Olej, podgrzewamy (1 min /120 stopni / ob 1 )
Dodajemy pokrojona cebulkę i czosnek. Smażymy 1,5 min /120 stopni / ob 1
Następnie dodajemy wcześniej sparzone i obrane pomidory ( należy usunąć gniazda z pestkami) ( 2min /120 stopni / ob 2)
Następnie dodajemy bulion warzywny oraz pokrojona paprykę i gotujemy ( 3 min / 120 stopni / ob 2). Doprawiamy przyprawami do smaku 10 sec ob 1.
Można podawać z kleksem śmietany grzankami lub bagietka z ziołami.
Smacznego