Składniki:

1 mała cebulka 
100 g borowików ( mogą być mrożone tylko wcześniej należy je wyciągnąć ) 
Olej 
Serek topiony śmietankowy Ok 50 g 
150 ml śmietany 30 % 
Sól 
Pieprz 
Zioła prowansalskie 
1 mała pierś z kurczaka 
Makaron typu tagliatelle

Wykonanie:

Podgrzewamy olej ( 1 min/120 stopni/ ob 1)
Dodajemy pokrojona cebulkę delikatnie podsmażamy 1,5 min /120 stopni/ ob 1. 
Następnie delikatnie dodajemy borowiki ( kilka można odstawić i podsmażyć w całości dla dekoracji ) 3 min /120 stopni / ob 3 ( ze względu iż borowiki były mrożone należy delikatnie odparować 1 min /120stpni/ ob 1)
Następnie delikatnie dodajemy śmietanę, przyprawy i pokrojony w kawałki serek topiony. (2 min/ 120 stopni/ ob 2 ). 
Makaron gotujemy oddzielnie. 
Ewentualnie przed podaniem można spróbować i doprawić ( wymieszać 30 sek / ob 2 ) 

Smacznego