Składniki:
1 mała cebulka
100 g borowików ( mogą być mrożone tylko wcześniej należy je wyciągnąć )
Olej
Serek topiony śmietankowy Ok 50 g
150 ml śmietany 30 %
Sól
Pieprz
Zioła prowansalskie
1 mała pierś z kurczaka
Makaron typu tagliatelle
1 mała cebulka
100 g borowików ( mogą być mrożone tylko wcześniej należy je wyciągnąć )
Olej
Serek topiony śmietankowy Ok 50 g
150 ml śmietany 30 %
Sól
Pieprz
Zioła prowansalskie
1 mała pierś z kurczaka
Makaron typu tagliatelle
Wykonanie:
Podgrzewamy olej ( 1 min/120 stopni/ ob 1)
Dodajemy pokrojona cebulkę delikatnie podsmażamy 1,5 min /120 stopni/ ob 1.
Następnie delikatnie dodajemy borowiki ( kilka można odstawić i podsmażyć w całości dla dekoracji ) 3 min /120 stopni / ob 3 ( ze względu iż borowiki były mrożone należy delikatnie odparować 1 min /120stpni/ ob 1)
Następnie delikatnie dodajemy śmietanę, przyprawy i pokrojony w kawałki serek topiony. (2 min/ 120 stopni/ ob 2 ).
Makaron gotujemy oddzielnie.
Ewentualnie przed podaniem można spróbować i doprawić ( wymieszać 30 sek / ob 2 )
Smacznego