Składniki:
2 łyżki wędzonej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka oregano, kuminu
sól, pieprz
2 liście laurowe oraz ziele angielskie
400 gram mięsa wolowego pokrojonego w kostkę
40 gram smalcu
40 gram koncentratu pomidorowego
300 gram pomidorów pelati
150 gram pokrojonych w kostkę ziemniaków
200 gram pokrojonej w paski czerwonej papryki
3 ząbki czosnku
1 cebula przekrojowe na 4 części
100 gram pieczarek
300 gram bulionu wołowego
Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 sek/obr 5. Zgarnąć łopatką na dno i dodać papryki w proszku, kumin, oregano oraz smalec i dusić 5 min/120°/obr wsteczne 1. Dodać mieso i koncentrat pomidorowy, dusić 10 min/120°/ obr wsteczne 1. Dodać pomidory, bulion, liście laurowe, ziele angielskie i gotować 35 min/100°/ obr fluor. Dodać ziemniaki i pieczarki, gotować 10 min/100°/ obr flour. Dodać paprykę i gotować następnie 8 min/100°/obr wsteczne 1.
Smacznego i miłego dnia
Autor: Bartłomiej Druciak
2 łyżki wędzonej papryki
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka oregano, kuminu
sól, pieprz
2 liście laurowe oraz ziele angielskie
400 gram mięsa wolowego pokrojonego w kostkę
40 gram smalcu
40 gram koncentratu pomidorowego
300 gram pomidorów pelati
150 gram pokrojonych w kostkę ziemniaków
200 gram pokrojonej w paski czerwonej papryki
3 ząbki czosnku
1 cebula przekrojowe na 4 części
100 gram pieczarek
300 gram bulionu wołowego
Wykonanie:
Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek, rozdrobnić 5 sek/obr 5. Zgarnąć łopatką na dno i dodać papryki w proszku, kumin, oregano oraz smalec i dusić 5 min/120°/obr wsteczne 1. Dodać mieso i koncentrat pomidorowy, dusić 10 min/120°/ obr wsteczne 1. Dodać pomidory, bulion, liście laurowe, ziele angielskie i gotować 35 min/100°/ obr fluor. Dodać ziemniaki i pieczarki, gotować 10 min/100°/ obr flour. Dodać paprykę i gotować następnie 8 min/100°/obr wsteczne 1.
Smacznego i miłego dnia
Autor: Bartłomiej Druciak